top of page
 • Writer's pictureIntegralium

TRE ® per alliberar-nos de l'estrès i els traumes físics i emocionals

QUÈ ÉS el TRE ®?

TRE és una tècnica corporal que ajuda al cos a alliberar patrons profunds de tensió, estrès i trauma i permet recuperar el seu estat d'equilibri i benestar.

Totes les persones pateixen o han patit, en algun moment de la seva vida i en major o menor grau, episodis d'estrès. Aquests poden ser físics: una caiguda en bicicleta, un esforç desmesurat, un accident; o poden ser psicològics: un espant, un enfado, una separació, una pèrdua, conflictes en les relacions, la visió d'un fet impactant, etc. I en major grau un desastre natural o un conflicte armat.


Qualsevol d'aquests episodis d'estrès deixa la seva empremta en el cos i es converteix en un patró muscular de tensió.

El TRE®, creat pel Dr. David Berceli, consisteix en una sèrie de 6 exercicis que activen un mecanisme reflex natural de tremolor muscular neurogènic que allibera els patrons acumulats de tensió muscular profunda.


Aquest mecanisme és part del nostre comportament natural com mamífers i és la resposta de l'organisme mateix per autoregular-se i curar de manera senzilla, agradable i indolora.


BENEFICIS de la pràctica de TRE®


 • DISMINUEIX LA PREOCUPACIÓ I L'ANSIETAT.

 • REDUEIX SÍMPTOMES D'ESTRÈS POST TRAUMÀTIC.

 • MILLORA L'ENERGIA, EL SOMNI, LA FLEXIBILITAT.

 • REDUEIX LA TENSIÓ I EL DOLOR MUSCULAR I CRÒNIC

 • MILLORA LA RESILIÈNCIA EMOCIONAL.

 • AJUDA A GUARIR FERIDES DEL PASSAT.

 • REGULA EL SISTEMA NERVIÓS.

 • AJUDA A EL COS A RECUPERAR EL SEU ESTAT D'EQUILIBRI I BENESTAR.

 • ALLEUGEREIX CONDICIONS MÈDIQUES CRÒNIQUES.

 • REDUEIX L'ESTRÈS LABORAL.

 • DISMINUEIX ELS CONFLICTES RELACIONALS.


El TRE® activa de manera segura un mecanisme reflex natural de tremolor que allibera tensió muscular profunda, calma el sistema nerviós i restaura l'equilibri i el benestar.

AVANTATGES:


ÉS NATURAL

Els tremolors musculars neurogènics evocats pel TRE® són una resposta natural, interna i neurofisiològica de el cos per reduir el seu propi estrès i restaurar el seu equilibri i benestar.


FÍSIC

És un procés neurofisiològic, basat en el cos, que no requereix "revisitar la història", no requereix parlar o recordar l'experiència traumàtica o estressant.


AUTOAJUDA

Està dissenyat per ser una eina d'autoajuda que, un cop apresa, es pot utilitzar, segons sigui necessari, durant tota la vida, aconseguint així un suport continu per a la promoció de la salut personal i la integritat de l'individu.


COMPLEMENTÀRIA

El TRE® es pot utilitzar també com a pràctica complementària molt eficaç quan s'integra amb altres modalitats de tractament de el camp mèdic i cratiu, incloent el tractament del 'trastorn d'estrès posttraumàtic i l'ansietat.PRINCIPIS NEURO-FISIOLÒGICS DEL TRE®


El TRE® reconeix, així com ho fan les últimes investigacions en neurociència, que la reacció al trauma és una resposta principalment inconscient, instintiva i intel·ligent de l'organisme per sobreviure.


Els canvis neurològics, biològics i anatòmics succeeixen sense la decisió conscient de l'individu. Davant tot tipus d'estrès físic, psíquic, emocional o relacional s'activen les parts més primitives de el cervell (sistema límbic i tronc cerebral) i s'alliberen neurotransmissors per ajudar a el cos a donar resposta.

a) La sang va cap als músculs que es contrauen per reaccionar i respondre amb la lluita i la fugida

b) Quan aquestes respostes no són possibles, altres neurotransmissors com les endorfines provoquen una immobilització, quedant els músculs actius fins que l'amenaça desapareix.


Investigacions recents sobre els efectes dels tremolors en els humans després d'un episodi traumàtic són corroborades amb investigacions prèvies fetes amb animals.

"Els tremolors neurogènics en els humans, així com els tremolors instintius dels animals, són la resposta natural d'un sistema nerviós alterat que intenta restaurar l'homeòstasi neuro-fisiològica de l'organisme" (Feldman, 2004, van der Kolk & Van der Hart, 1991).

Els tremolors neurogènics activats pel T.R.E.® relaxen el teixit muscular de forma natural, ja que és un mecanisme codificat en el nostre ADN.


El T.R.E.® no fa més que despertar i reactivar el mecanisme natural de vibració latent en cada un de nosaltres.

Durant tota la nostra vida, els nostres músculs es contrauen per protegir-nos del que la nostra ment-cos sent que és una amenaça. Però quan aquesta tensió no s'allibera, es torna crònica, i no permet que l'organisme recuperi la seva vitalitat plena en el moment present. La vitalitat orgànica es veu restringida per pautes de tensió muscular.


Aquestes reaccions somàtiques de protecció creen una resposta psicològica secundària per adaptar-se i ajustar-se a la nova fisiologia.


Treballar directament amb les respostes primàries, i les parts més primitives de el cervell, sistema límbic i tronc cerebral, ens permet arribar a descarregar la tensió muscular profunda i, posant l'atenció en el procés neuro-fisiològic, les defenses de l'ego poden ser minimitzades permetent el procés de recuperació.Vols venir a provar-ho?


No dubtis en contactar-nos!
Comments


bottom of page