top of page
  • Writer's pictureIntegralium

"Diguem què sents i et diré quin òrgan està alterat"

TERÀPIA MANUAL VISCERAL


L'ésser humà pateix un gran nombre de malalties i disfuncions dels diferents sistemes que conformen la salut, això comporta moltes vegades que ens vegem endinsats en un món polimedicat.


La PNIE i la fisioteràpia integrativa tenen molt a dir al respecte. Aporten una visió integradora i holística que contempla tot allò que conforma i envolta al nostre organisme, des de la nostra postura, l’actitud, les nostres emocions i pensaments fins a la genètica, i que ens permet conèixer i relacionar els sistemes.

Una d’aquestes relacions, i potser de les més importants, és la que existeix entre el Sistema Visceral i la resta de sistemes de l'organisme.

És ben sabut que els nostres òrgans i vísceres tenen una interrelació amb el nostre sistema psico-emocional i musculoesqueletic (aparell locomotor). O dit d’una altre manera, que els nostres òrgans i vísceres poden arribar a condicionar i “governar” els nostres músculs, els nostres sistema immune i endocrí, i per descomptat la nostra psique (pensaments, emocions i sentiments). I també al revés , ja que és un “camí de doble sentit”.


La teràpia manual visceral consisteix en la manipulació d'aquests òrgans i vísceres amb el propòsit de tornar-los'hi la seva motilitat i to normal. La manipulació visceral et pot ajudar a millorar la salut dels teus òrgans, tant en la seva funció fisiològica com en relació amb tot el sistema.

Les tècniques que s'utilitzen són suaus i precises sobre l'abdomen, tòrax, columna i pelvis.


En aquest quadre podreu veure les funcions d’alguns dels nostres òrgans més importants, la seva clínica i simptomatologia, i la relació amb diferents alteracions sistèmiques i malalties.




“Per tant, podem fer servir la teràpia visceral per treballar diferents alteracions i malalties, mitjançant la regulació dels òrgans implicats"


“DIGUEM QUE SENTS I ET DIRÉ QUIN ÒRGAN ESTÀ IMPLICAT”

bottom of page